Skipass inclus!
Santa Caterina - Soare, Zăpadă şi Dolce Vita!

Santa Caterina Valfurva este un sătuc mic şi liniştit, aflat la 1 734 m altitudine, aproape de graniţa cu Elveţia. Este situată într-o zonă protejată, în parcul naţional Stilfserjoch şi peisajul de basm al Alpilor Lombardiei. Datorită atmosferei sale de sătuc de munte liniştit, Santa Caterina este de asemenea o destinaţie foarte iubită şi de familiile cu copii. Staţiunea nu a fost doar locul de desfăşurare a concursului de coborâri cu schiurile, proba feminină, de la Campionatul Mondial din 2005, dar este şi locul natal a campioanei olimpice Deborah Compagnoni. Munţii înalţi din zonă, precum şi instalaţiile de producere artificială a zăpezii vă oferă siguranţa în ceea ce priveşte existenţa zăpezii! Staţiunea este ideală pentru iubitorii de schi, domeniul schiabil fiind foarte aproape. Se poate schia direct de la 2880 m înălţime, de pe creasta Monte Sobretta (3296 m) până direct în mijlocul staţiunii. Panorama cu munţii Ortler şi gheţarul Forni este absolut feerică! Staţiunea dispune de piste schi fond mai degrabă exigente şi este din acest motiv locul de desfăşurare a numeroaselor concursuri internaţionale de schi de fond şi, de asemenea, o destinaţie preferată pentru împătimiţii acestei discipline.

Staţiunea Santa Caterina este ceva mai liniştită decât binecunoscuta staţiune vecină, Bormio. Însă "Après-Ski" şi distracţie nu le este un cuvânt străin! Numeroase baruri, cafenele şi restaurante oferă specialităţi naţionale şi internaţionale. Terasele din domeniul schiabil vă aşteaptă la o băutură caldă, după coborârea de pe pârtii. De asemenea, staţiunile din apropiere, Bormio şi Livigno oferă posibilităţi suplimentare şi o viaţă de noapte şi mai animată. Există diverse alte posibilităţi precum patinaj, tenis, sau căţărări in-door. Iubitorii de cultură au o mulţime de muzee de vizitat, iar o seară la cinema poate fi o alegere bună. Pe iubitorii de natură îi aşteaptă Parcul Naţional Stilfser Nationalpark, unde pot admira o fauna şi flora dintr-un climat neatins de lumea zilelor noastre.

Skipass-ul "4 Valli" este valabil şi în afara staţiunii Santa Caterina, în zonele de schi Cima Piazzi-San Colombano şi Bormio, cu un total de 37 instalaţii şi 100 km de pârtii. Zona de schi oferă siguranţa în privinţa existenţei zăpezii, datorită altitudinii (1225-3012 m), dar şi a instalaţiilor suplimentare de producere artificială a zăpezii. Pârtiile din Santa Caterina - locul de desfăşurare a CM de schi din 1985 şi 2005, oferă 20,5 km de pârtii cu pante mai ales intermediare (15,5 km). Cele 8 instalaţii pe cablu şi 2 covoare fermecate, dintre care şi două gondole moderne de 8 persoane vă duce comod pe domeniul schiabil. Cea mai mare provocare o constituie pârtie neagra de la "Adler" cu 2 km lungime şi 600 m diferenţă de altitudine! Şi pârtia denumită după numele campioanei mondiale "Deborah Compagnoni" este rezervată celor cu multă experienţă. Pârtia cea mai lungă se poate mândri cu 3,6 km lungime şi o diferenţă de altitudine de 1000 m. Snowboarderii vor fi cuceriţi de Snowpark şi de zonele de Freeride din Bormio! În schimb pârtiile din Cima Piazzi-San Colombano sunt mai uşoare şi ideale pentru o excursie cu familia.

In Santa Caterina, împătimiţii de schi găsesc ceea ce îşi doresc: piste de 15 km, pe o parte din care s-au desfăşurat campionate mondiale, oferă iubitorilor de schi tot ce îşi pot visa! Staţiunea vecină, Bormio, oferă mai degrabă pârtii pentru schi de fond cu grad de dificultate mai redus, cu o lungime de 5 km în total. Din acestea face parte şi cea cu nocturnă "Alù", unde puteţi practica această disciplină sportivă până târziu. O altă pistă cu nocturnă este "Viola", de 25 km lungime, din care 15 cu nocturnă, din Valdidentro - oferă trasee deosebite şi variate, cu toate gradele de dificultate!

Partii :
 • total: 35 km
 • albastre: 2 km
 • rosii: 27 km
 • negre: 6 km


Informatii despre cazare:
Informatii aditionale:
 • Animale de companie la cerere (gratuit, fără mâncare)
 • Distanta fata de zona de ski: 0 - 50 m
 • Prioritate vanzare:
 • Costuri aditionale:
  • Taxa de staţiune: cca. 1,80 € de pers./noapte
 • Important: • Pentru copiii născuţi în 2012 şi după nu se emite un voucher de skipass. Aceştia primesc un un card gratuit pentru folosirea instalaţiilor pe cablu, pentru fiecare skipass de adult (document de identitate obligatoriu). Dacă din rezervare fac parte mai mulţi copii decât adulţi, pentru ei trebuie achiziţionat un skipass separat. Mai multe informaţii primiţi la casa de bilete a instalaţiei pe cablu. • La achiziţionarea unui skipass de cel puţin 6 zile puteţi folosi şi pârtiile cu nocturnă (detalii la destinaţie, cel mai probabil până în ianuarie).


Reduceri:
 • 2 - 7 ani, reducere 60%
 • 8 - 11 ani, reducere 40%
 • 12 - 15 ani, reducere 20%
 • 16 - 63 ani, reducere 10%
 • 64 - 99 ani, reducere 15%

Webcam Live:

vezi mai multe

Sejururi din DE ORIUNDE catre Hotel Confinale, Santa Caterina, Italia