O SĂPTĂMÂNĂ LA MUNTE ÎN BUCOVINA
24/04/2018

TURUL MĂNĂSTIRILOR DIN BUCOVINA

turul manastirilor pictate din Bucovina

Plecarea: la ora 9.00 din Gura Humorului. In acest tur vom descoperi un peisaj minunat, trei dintre cele mai cunoscute manastiri pictate din Bucovina – patrimoniul UNESCO cat si obiceiuri si traditii pastrate din vechime.

Prima oprire: Manastirea Voronet. Localizata intr-un loc pitoresc este printre cele mai cunoscute
si reprezentative monumente pentru grupul de manastiri pictate din Moldova. Biserica initiala a fost ridicata din lemn de catre Daniel Sihastru. In 1488 Stefan cel Mare a ridicat biserica din piatra iar forma definitiva a bisericii se datoreaza arhiepiscopului Grigore Rosca. Voronetul uimeste prin nuanta unica de albastru – albastrul de Voronet si Fresca Judecatii de apoi.

Continuam traseul cu o oprire in Vama la ineditul Muzeu al Oului unde veti descoperi atat o
importanta colectie de oua din toate colturile lumii cat mai ales traditiile zonei, a mestesugului incondeierii oualor care a facut inconjurul lumii.

Ajungem apoi la Manastirea Moldovita, ridicata in 1532 de Petru Rares, avand hramul Bunei Vestiri.

Vom admira aici fresca Asediul Constantinopolului in care crestinii au iesit invingatori.

Vom urca apoi catre popasul Ciumarna de unde vom admira o panorama unica.

Manastirea Sucevita, situata la 19 km de Radauti este cel mai fortificat complex de acest fel din Moldova. A fost ridicata intre 1581 si 1601 ca necropola si tainita a imenselor avutii ale familiei Movilestilor.

Urmatoarea oprire va fi la Centrul de Ceramica Neagra din Marginea unde veti putea vedea mestesugul olaritului si cumpara suveniruri pentru cei dragi.

Revenim in Gura Humorului aproximativ la orele 16.00 incarcati sufleteste de frumusetea si spiritualitatea locurilor vizitate.

TARIF: 60 LEI/persoana. Pretul este valabil pentru un grup de minim 6 persoane/tur.
Tariful nu include: taxele de intrare la obiective, taxa pentru aparatele foto/video, masa de pranz. La cerere putem oraganiza un pranz traditional la manastire, la restaurant sau picnic.

Pentru un supliment de 20 lei/persoana se poate vizita si Manastirea Putna.